DNVGL.fi

Siirtyminen FSSC 22000 v 5 -versioon

Elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifiointi

Aloita valmistautuminen siirtymiseen versiosta FSSC 22000 v 4.1 uuteen FSSC 22000 v 5. Voimme tukea sinua joka askeleella.

Woman picking apples in grocery store

Ota yhteyttä

Tarvitsetko apua siirtymisessä?

Yhteydenotto

FSSC 22000 uusin versio julkaistiin 3. kesäkuuta 2019. Versio 5 on FSSC 22000 v 4.1 tarkistettu versio, joka käynnistettiin virallisesti heinäkuussa 2017. Tärkeimmät syyt muutoksiin FSSC 22000 v 5 ovat:

 • uuden ISO 22000:2018 -standardin julkaiseminen
 • sidosryhmien päätösten luettelon sisällyttäminen
 • GFSI-vaatimusten noudattaminen
 • jatkuva parantamisprosessi.
Aiempaa versiota FSSC 22000 v 4.1 vasten tehdyt auditoinnit ovat sallittuja vain 31. joulukuuta 2019 asti.

Kaikki myönnetyt FSSC 22000 v 4.1 -sertifikaatit ovat voimassa 29. kesäkuuta 2021 asti. Päivitysauditoinnit vanhasta 4.1-versiosta FSSC 22000 v 5 on tehtävä 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2020 välisenä aikana.

Aloita siirtymisprosessisi

Suosittelemme, että aloitat valmistautumisen siirtymiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja suunnittelet asianmukaisesti sisällyttääksesi tarvittavat muutokset hallintajärjestelmään. Suositeltavat vaiheet ovat seuraavat:
 • Tutustu FSSC 22000 v 5 sisältöön ja vaatimuksiin. Jos olet jo sertifioitu FSSC 22000 v 4.1 -järjestelmään, sinun tulee keskittyä vaatimusten muutoksiin.
 • Varmista, että organisaationne asianmukainen henkilöstö on koulutettu, ymmärtää vaatimukset ja tärkeimmät muutokset.
 • Tunnista puutteet (gaps) ja eroavaisuudet, jotka on ratkaistava uusien vaatimusten täyttämiseksi, ja laadi täytäntöönpanosuunnitelma. Tee vaadittavat toimenpiteet ja päivitä hallintajärjestelmäsi vastaamaan uusia vaatimuksia.
 • Arvioi täytäntöönpanon tehokkuutta sisäisillä arvioinneilla ja määrittele tarvittaessa lisätoimet.
Arvioijamme ovat valmiita, tunnistavat muutokset ja sen, mitä tarvitaan siirtymisessä FSSC 22000 v 4.1 uuteen versioon 5. Voimme tukea sinua kaikissa siirtymän vaiheissa, jotta voit aloittaa valmistelun, arvioida valmiustason ja tehokkaan siirron.

Valitse tarpeisiisi sopiva siirtymäpaketti

DNV GL voi ohjata sinua valmistelussa siirtymään uuteen standardiversioon. Koska eri yritykset tarvitsevat eri tasoista tukea siirtymiseen, olemme laatineet kolme siirtymispakettia, jotka voivat tukea sinua. Paketit sisältävät kaiken perustiedosta ja aineistosta itsearviointeihin ja siirtoauditointiin - tarpeen mukaan. Tarvitsetko apua siirtymisessä?

Ota yhteyttä

Tarvitsetko apua siirtymisessä?

Yhteydenotto

Edellä mainitut paketit yhdistävät erilaisia palveluita siirtymäprosessin tukemiseksi, ja ne sisältävät mm.:

 • kurssit: julkiset tai yrityksessä toteutettuna
 • itsearviointia ja tarkastuslistoja
 • gap-analyysi (työpaja), jossa arvioimme hallintajärjestelmääsi uuden standardin vaatimusten mukaisesti ja tunnistetaan puutteet, joita on käsiteltävä
 • siirtymäauditoinnin ja työkalun, jolla voi tehdä vertailevia analyyseja hallintajärjestelmästäsi ja toimintatavoistasi.