DNVGL.fi

Breadcrumbs

Pohjoismaiden ensimmäinen PEFC-projektisertifiointi

DNV GL sertifiointikumppanina mukana toteuttamassa Pohjoismaiden ensimmäistä PEFC-projektisertifiointihanketta.
PEFC, ISO-sertifiointi, koulutus

Pohjoismaiden ensimmäinen PEFC–projektisertifiointikohde on asuntomessukohde puukerrostalo Mäihä.

PEFC sertifioitu projektikohde on ensimmäinen, ei ainoastaan Suomessa vaan koko Pohjoismaissa. Sertifioinnin projektin osalta on toteuttanut DNV GL – Business Assurance ja se tehtiin yhteistyössä rakennuttajan sekä materiaalien toimittajan kanssa. 

PEFC–projektisertifioinnin tarkoituksena on todentaa, että rakennuskohteessa käytettävä puumateriaali on peräisin hyvin hoidetuista metsistä, eli vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti hankittu. Puukerrostalo Mäihä on valmistettu Stora Enson moduulirakentamistekniikalla CLT (Cross Laminated Timber, eli ristiinliimattu puu) materiaalista. Rakennuskohteen CLT moduulien raaka-aine on peräisin PEFC-sertifioiduista metsistä. 

PEFC projektisertifiointi on kokonaisuutena hieman erilainen kuin perinteinen PEFC sertifiointi, sillä sertifioinnin kohteena on kokonainen projekti. Sertifiointi kattoi rakennuttajan toiminnan lisäksi myös toimitettavien materiaalien tarkastuksen, kun sertifionnissa todennettiin rakennukseen käytettävien puumateriaalien hankintalähteet  ja alkuperä. Materiaalien toimittajat ja hankintaketjut  oli käytävä tarkkaan läpi jo materiaalien suunnittelu- ja tilausvaiheessa. 

Pohjoismaiden ensimmäinen PEFC-projektisertifiointikohde oli DNV GL.lle mielenkiintoinen auditointikohde. Puumateriaalit, kuten keittiökalusteet,  olivat pääosin kiinni elementeissä jo pystytysvaiheessa. Koska kyseessä on moduulitekniikalla toteutettu rakentamisprojekti, syntyi valmista jopa yllättävän nopeasti. 

Puukerrostalo Mäihän rakennuttajana toimii paikallinen toimija Lakea Oy, joka on isännöinnin, vuokra-asumisen ja rakennuttamisen ammattilainen. PEFC sertifioinnin lisäksi Lakealla on sertifioitu ISO 9001 johtamisjärjestelmä. Lue lisää Lakeasta.