DNVGL.fi

Kansainvälinen BRC-elintarviketurvallisuusstandardi

BRC:n (British Retail Consortium) kansainvälinen elintarviketurvallisuusstandardi luotiin varmistamaan toimittajien vaatimustenmukaisuutta ja turvaamaan jälleenmyyjien kykyä myymiensä elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden takaamiseen. Nykyään elintarvikkeiden valmistajat ja jälleenmyyjät käyttävät BRC-standardia maailmanlaajuisesti edistääkseen turvallisten elintarvikkeiden tuotantoa ja luotettavien toimittajien valintaa.

Ota yhteyttä:

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä tarjous
SHARE:
PRINT:
BRC Global Standard for Food Safety

BRC -standardi on yksi useimmin käytetyistä työkaluista ”due diligence”-menettelyssä ja toimittajien hyväksynnässä. Se auttaa yrityksiä valitsemaan ja hyväksymään toimittajia. Järjestelmä vähentää toimitusketjujen kuluja ja lisää asiakkaiden, toimittajien ja kuluttajien turvallisuutta. Standardia pidetään pääsylippuna alalle, mutta se on myös tärkeä keino osoitettaessa yrityksen sitoutumista elintarvikkeiden turvallisuuteen, laatuun ja laillisuuteen sekä toiminnan jatkuvaan parantamiseen. 

Kansainvälinen BRC-elintarviketurvallisuusstandardi täyttää Consumer Goods Forum´in maailmanlaajuisen elintarvikkeiden turvallisuushankkeen (Global Food Safety Initiative) kriteerit. Consumer Goods Forum luotiin CIES:n, merkittävän elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden teollisuusorganisaation sekä Global CEO Forumin ja Global Commerce Initiativen (GCI), kahden maailmanlaajuisen jälleenmyyjän ja valmistajan yhteistyönä. 

Useimmat elintarvikkeiden jälleenmyyjät ja valmistajat ovat hyväksyneet BRC -standardin samanarvoiseksi muiden elintarviketurvallisuusstandardien, kuten esim. IFS, SQF ja FSSC 22000 kanssa.

Mikä standardi tämä on? 

Iso-Britannian suurimmat jälleenmyyjät olivat huolissaan elintarvikkeiden turvallisuudesta, koska ne ovat suoraan vastuussa mahdollisista ongelmista. Saadakseen tilanteen hallintaansa jälleenmyyjät edellyttivät, että kaikki elintarvikkeiden toimittajat ovat sertifioituja erikoisstandardin mukaisesti. Näin varmistetaan laatu- ja turvallisuusvaatimuksien ja lainsäädännön vaatimusten täyttäminen.   

Standardi julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, minkä jälkeen sitä on säännöllisesti parannettu ja mukaan on otettu toimitusketjun kansainväliset sidosryhmät. Nykyään tämä standardi on maailmanlaajuinen työkalu, joka perustuu uusimpiin elintarviketurvallisuusvaatimuksiin. 

Standardin vaatimukset liittyvät laatujärjestelmään ja HACCP-järjestelmään, jota  yksityiskohtaiset tukiohjelmat tukevat. Näihin kuuluu GMP-vaaatimuksia (Good Manufacturing Practise, hyvät tuotantotavat), GLP-vaatimuksia (Good Laboratory Practices, hyvät laboratoriokäytännöt) sekä GHP-vaatimuksia (Good Hygiene Practise, hyvät hygieniakäytännöt). 

Miten sertifiointi parantaa liiketoimintaa?

Useimmat brittiläiset ja monet eurooppalaiset ja kansainväliset jälleenmyyjät ja tuotemerkkien omistajat hyväksyvät toimitusketjuihinsa ainoastaan yrityksiä, joilla on BRC-sertifiointi. 

BRC -standardin avulla organisaatio voi:

  • todistaa sitoutumisensa ja mahdollisten tuoteturvallisuuteen liittyvien ongelmien sattuessa puolustautua "due diligence"-konseptin puitteissa*)  
  • rakentaa ja johtaa järjestelmää, joka auttaa noudattamaan elintarvikkeiden laatu-/turvallisuusvaatimuksia ja säädöksiä entistä paremmin ja huomioimaan myös niiden maiden lainsäädännön, joissa lopputuotteet kulutetaan
  • tarjota työkalun elintarviketurvallisuuden parantamiseksi valvomalla ja mittaamalla elintarviketurvallisuutta tehokkaasti
  • edistää jätemäärän vähentämistä ja tehostaa tuotteiden mahdollisia takaisinvetoja markkinoilta

Kuinka valmistautua sertifiointiin? 

Yritykset hyötyvät hyvästä sertifiointisuunnitelmasta ja ovat siten paremmin valmistautuneita. On tärkeää, että koette sertifioinnin positiivisena ja olette sitoutuneita ja että toteuttamiselle ja arvioinnille on asetettu selkeä aikataulu.

Valmistautumisvaiheet:

  • laadunhallintajärjestelmän luominen
  • lakisääteisten vaatimusten tunnistaminen
  • tuoteturvallisuusriskien ja niiden hallintakeinojen tunnistaminen ja dokumentointi (HACCP-järjestelmä)
  • hyvien tuotantotapojen/hyvien hygieniakäytäntöjen tunnistaminen. Esim.  tuholaistorjuntaohjelma, laitteiden ja rakennusten kunnossapito-ohjelma, siivous- ja puhdistusohjelma sekä standardin spesifiset vaatimukset
  • mahdollisesti tarvittavien rakenteellisten parannusten toteuttaminen

Miksi yhteistyö kanssamme kannattaa? 

DNV GL kuuluu maailman johtaviin sertifiointilaitoksiin.  Autamme yrityksiä sertifioinnin, todennuksen, arvioinnin ja koulutuksen avulla varmistamaan organisaatioiden, tuotteiden, henkilöiden, toimitilojen ja toimitusketjujen suorituskykyä. Autamme eri puolilla maailmaa sijaitsevia elintarvike- ja juomateollisuuden asiakkaitamme saavuttamaan huippuosaamisen elintarviketurvallisuudessa sekä laadun ja  ympäristöasioiden hallinnassa, toimitusketjun hallinnassa ja tuotteiden kestävyydessä. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa rakennamme suorituskykyistä kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa ja lisäämme sidosryhmien luottamusta.

DNV GL Group toimii yli sadassa maassa. Meidän 16 000 ammattilaistamme ovat sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme tekemään maailmasta turvallisemman, älykkäämmän ja ympäristöystävällisemmän.

*) Kyky osoittaa, että olennaiset toimenpiteet on tehty ongelmatilanteiden välttämiseksi.