DNVGL.fi

SBP –Sustainable Biomass Partnership

Metsäbiomassan alkuperän sertifiointi

Ota yhteyttä:

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous
SHARE:
PRINT:
Tree plug

SBP (Sustainable Biomass Partnership) on uusi sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään varmistamaan kansainvälisille markkinoille asetettavan metsäbiomassan alkuperän ja hankinnan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys.  SBP on myös työkalu, jolla voidaan raportoida biomassan kasvihuonekaasutaseita elinkaaren puitteissa.

Kenelle SBP on suunnattu?

  • Pelletinvalmistajille, joilla on vientiä mm. Belgiassa, Hollannissa, UK:ssa ja Tanskassa toimiviin energialaitoksiin.
  • Yrityksellä, joka hakee SBP-sertifiointia tulee olla PEFC CoC ja/tai FSC CoC sertifiointi.
  • Yksilöllinen metsäperäisen biomassan sertifiointijärjestelmä, joka on suunniteltu nimenomaan suurissa energialaitoksissa poltettavien pellettien ja hakkeen tuottajille.

SBP on kehittänyt rungon sertifioinnille, jolla varmistetaan että metsäbiomassa on hankittu laillisista ja kestävän kehityksen mukaisista lähteistä. 

Näin yritykset, jotka toimivat biomassasektorilla, voivat osoittaa lakisääteisten vaatimusten täyttymisen. Lisätietoja SBP -järjestelmästä ja standardit ovat saatavilla SBP:n kotisivuilta.

DNV GL Business Assurance Finland:lle on myönnetty SBP-akkreditointi SBP sertifioinnille. Akkreditointia kattaa seuraavat maat Tanska, Viro, Suomi, Ruotsi ja Venäjä. Lue lisää tästä.

Keskustelemme mielellämme lisää SBP sertifioinnista, ota yhteyttä.