DNVGL.fi

SBP –Sustainable Biomass Program

Tree plug

Metsäbiomassan alkuperän sertifiointi

SBP (Sustainable Biomass Program) on uusi sertifiointijärjestelmä, jonka avulla varmistetaan energiantuotannossa käytettävän puupohjaisen biomassan alkuperän ja hankinnan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys.  SBP on myös työkalu, jolla voidaan raportoida biomassan kasvihuonekaasutaseita elinkaaren puitteissa.

Kenelle SBP on suunnattu?

  • SBP on tarkoitettu pelletinvalmistajille ja hakkeen tuottajille, joilla on vientiä mm. Belgiassa, Hollannissa, Englannissa ja Tanskassa toimiviin energiantuotantolaitoksiin.
  • Yrityksellä, joka hakee SBP-sertifiointia, tulee olla PEFC ja/tai FSC alkuperän seurannan (CoC) sertifiointi.

SBP on kehittänyt rungon sertifioinnille, jolla varmistetaan että puupohjainen biomassa on hankittu laillisista ja kestävän kehityksen mukaisista lähteistä. 

SBP-sertifikaatin avulla energiantuotantoon käytettävää puupohjaista biomassaa tuottavat yritykset voivat osoittaa myös lakisääteisten vaatimusten täyttymisen. Lisätietoja SBP-järjestelmästä ja standardit ovat saatavilla SBP:n kotisivuilta.

DNV GL Business Assurance Finland:lle on myönnetty akkreditointi SBP-sertifioinnille. Siihen sisältyy sekä biomassan tuotanto että hankintaketju, esim. biomassan kauppa, kuljetus ja prosessointi – siltä osin kuin ne vaativat alkuperän hallinnan (CoC) sertifioinnin. Akkreditointi kattaa seuraavat maat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, ja Venäjä. Lue lisää tästä.

Keskustelemme mielellämme lisää SBP-sertifioinnista, ota yhteyttä.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous

Saatat olla kiinnostunut myös näistä palveluista: